MENU

Let’s Talk Design #28 — 16/5 Brussels

Event

Description

De Henry van de Velde Awards en Let’s Talk Design slaan de handen in elkaar voor een avond vol inspiratie en netwerking. Op 16 mei ben je welkom in Design Museum Brussels om naar het creatieve verhaal te luisteren van vier winnaars die dit jaar met een Henry van de Velde Award bekroond werden.

Let’s Talk Design brengt jaarlijks een aantal events met sprekers uit de creatieve sector die over hun werk komen vertellen. Op deze events komen zowel gevestigde creatieven als opkomend talent aan bod. Niet alleen inspiratie komt hier ruim aan bod, ook netwerking en interactie wordt gestimuleerd onder gelijkgezinden.

Speakers

Adriaan Van Leuven
Grafisch ontwerper en typograaf

Adriaan Van Leuven is grafisch ontwerper en typograaf. Hij studeerde aan La Cambre en Werkplaats Typografie en ontwikkelde zijn praktijk bij uitgeverij Spector Books in Leipzig. Sinds 2019 is hij in Brussel gevestigd en werkt hij in opdracht van onder andere Verbeke Foundation, Joëlle Tuerlinckx en Captures éditions. Hij zal het hebben over zijn samenwerking met kunstenaars en culturele instellingen, ook die met Verbeke Foundation voor het boek Collages & assemblages.
Adriaan van Leuven won de Henry van de Velde Graphics Silver Award 24 met het boek Collages & assemblages voor Verbeke Foundation.

www.adriaanvanleuven.com

Lionel Jadot
Zaventem Ateliers

Zaventem Ateliers, dat werd opgericht door Lionel Jadot, sleepte de Henry van de Velde Company Gold Award 24 in de wacht. De jury koos voor een wat atypisch ‘bedrijf’ omwille van het verbindende karakter van de werkplek die fungeert als collectief en van de manier waarop op een nieuwe manier aan ‘business’ gedaan wordt. Lionel Jadot zal praten over het community-aspect, over samenwerken en delen. Hij gaat dieper in op initiatieven en opdrachten die hij opzet voor de ontwerpers van Zaventem Ateliers en hoe deze een meerwaarde creëren voor iedereen die eraan deelneemt of meewerkt. Deze talk gaat door in het Engels.

www.zaventemateliers.com

Wouter Vandersyppe — Leap Forward

Wouter Vandersyppe is een ervaren technisch architect met een passie voor het creëren van sterke ervaringen en deze omzetten in functionele digitale toepassingen. Hij combineert een sterk gevoel voor gebruikerservaring met een analytische en technische aanpak om de visie van een klant om te zetten in zinvolle digitale producten. Wouter vertelt meer over het proces en de uitwerking van de KMSKA-applicatie en gaat ook in op ander werk van Leap Forward.

leapforward.be

Tim Bisschop
Grafisch vormgever

Tim Bisschop werkt al elf jaar als zelfstandig boekontwerper. Hij werkt(e) voor nationale en internationale opdrachtgevers zoals David Lynch, Anton Corbijn, Erwin Olaf, Stephan Vanfleteren, Rinus Van de Velde en het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Tim komt praten over het belang van boekontwerp en het creatieve proces achter de vormgeving van een boek en meer bepaald bij dat van Waters.
Tim Bisschop won de Henry van de Velde Graphics Bronze Award 24 met het boek Waters voor uitgeverij Hannibal.

www.timbisschop.be

Tickets

Tickets voor Let’s Talk Design zijn 30 Euro (Excl. Fee & Tax), students betalen halve prijs.

Buy a ticket

Practical

Presentaties starten om 19.30. Alle lezingen zijn in het Nederlands.

Timetable

  • 19:00Ontvangst
  • 19.30Tim Bisschop
  • 20.00Wouter Vandersyppe (Leap Forward)
  • 20.30Break
  • 21.00Adriaan Van Leuven
  • 21.30Lionel Jadot (Zaventem Ateliers)
  • 22.00Einde / Drinks

Partners / Sponsors

Let’s Talk Design wouldn’t be possible without our partners & sponsors